| Αρχική |   Το Σχολείο   |   Καθηγητές   |   Μαθητές   |   Δραστηριότητες  |   Περιοχή   |   Σύνδεσμοι   |   Επικοινωνία
καλως ορίσατε στην ιστοσελίδα μας


ΣΤΟΧΟΙ

Η Σχολική Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε ώστε να αποτελέσει:

* για τους μαθητές : χώρο μάθησης, πληροφόρησης, γνωριμίας και εξοικείωσης με το βιβλίο και την κοινωνία της πληροφορίας.

* για τους εκπαιδευτικούς : πηγή πληροφόρησης και κατάλληλο μέσο για το σχεδιασμό νέων μεθοδολογιών στις διαδικασίες μάθησης.

* για το εκπαιδευτικό σύστημα : τρόπο προώθησης της αλλαγής του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος του σχολείου και της αναμόρφωσης των Προγραμμάτων Σπουδών μέσω της ένταξης της Σχολικής Βιβλιοθήκης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ζητούμενο είναι να κατανοηθεί ο ρόλος της σχολικής βιβλιοθήκης ως εκπαιδευτικό εργαλείο που εντάσσεται στην αλλαγή του τρόπου εκπαίδευσης, να αξιοποιηθεί με κάθε δυνατό τρόπο και να αναδειχθεί σε ένα από τα ισχυρότερα εκπαιδευτικά εργαλεία.


Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Η Βασική Συλλογή της Σχολικής Βιβλιοθήκης περιέχει : Πληροφοριακό υλικό, Εγκυκλοπαίδειες, Βιογραφικά λεξικά, ?τλαντες, Λογοτεχνία, Πεζογραφία, Ποίηση, Θέατρο, Δοκίμιο, Κριτική Γνώσεων, Φιλοσοφία, Θρησκεία, Κοινωνικές Επιστήμες, Θετικές Επιστήμες, Εφαρμοσμένες Επιστήμες, Ιατρική & Τεχνολογία, Γλώσσες, Ιστορία, Πολιτισμό, Γεωγραφία, Φυσική Ιστορία, Καλές τέχνες, Αθλητισμό, Ψυχαγωγία. Η αρχειοθέτηση του υλικού ακολουθεί τόσο την Κωδικοποίηση DEWEΥ, όσο και άλλες μεθόδους.

Η Βασική Συλλογή της Σχολικής Βιβλιοθήκης, εκτός από τα Βιβλία , περιέχει CDs, ταινίες video και άλλο εποπτικό υλικό. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι οι σχολικές βιβλιοθήκες είναι εξοπλισμένες και με έντυπο, και με οπτικοακουστικό αλλά και με ηλεκτρονικό υλικό, βάσει προδιαγραφών, που σκοπό έχουν τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για την κατάκτηση της γνώσης και την εξοικείωση του μαθητή τόσο με το βιβλίο, όσο και με τη νέα τεχνολογία.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

    η βιβλιοθήκη λειτουργεί ως Δανειστική Βιβλιοθήκη, τόσο για τους μαθητές του Γυμνασίου Θουρίας, όσο και για τους εκπαιδευτικούς
    συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής πράξης με τη σύσταση υλικού προς μελέτη, με τη δυνατότητα έρευνας στο πλούσιο υλικό της, με την προβολή ταινιών, ντοκυμαντέρ κλπ...
    οργανώνει και συγκεντρώνει επιμορφωτικό και άλλο πληροφοριακό υλικό για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, εκθέσεων, θεματικών προγραμμάτων, θεατρικών παραστάσεων κλπ...
    οργανώνει εκθέσεις βιβλίου κλπ...
    συμμετέχει σε ευρύτερα προγράμματα που υλοποιεί το «Γραφείο Σχολικών Βιβλιοθηκών»,
σχολική βιβλιοθήκη   Γυμνασίου Θουρίας

Η Σχολική Βιβλιοθήκη Γυμνασίου Θουρίας, ιδρύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΕΠΘ), στα πλαίσια του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ: «Σχολικές Βιβλιοθήκες».

Όπως και όλες oι Σχολικές Βιβλιοθήκες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έτσι και η Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Θουρίας ανήκει στη σχολική κοινότητα και μονάδα στην οποία στεγάζεται. Δεν αποτελεί δηλαδή Λαϊκή ή Δημοτική βιβλιοθήκη. Την ευθύνη  των Σχολικών Βιβλιοθηκών ΔΣΔΕ γενικότερα έχει το Γραφείο Σχολικών Βιβλιοθηκών της Διεύθυνσης Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΣΔΕ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
επιστροφή
όλα τα βιβλία του Γυμνασίου,


Τα αρχεία  βρίσκονται στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
http://dl.dropbox.com/u/40356423/A_20_mathimata.zip

Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
http://dl.dropbox.com/u/40356423/B_21_mathimata.zip

Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
http://dl.dropbox.com/u/40356423/G_22_mathimata.zip

Το κάθε αρχείο είναι μεγέθους εκατοντάδων MB,
οπότε υπομονή στο κατέβασμα, ακόμη κι αν έχετε γρήγορη σύνδεση.

επιμέλεια- κατασκευή site :Τσιλιβαράκης Γιάννης

σχολείο
καθηγητές
ο τόπος μας
λειτουργεία σχολείου
σύνδεσμοι
εκπαιδευτικό υλικό
δραστηριότητες
επικοινωνία
μαθητές
φώτο